Over ons

Slagerij Ooteman

Ons familiebedrijf vindt haar oorsprong in Noord Holland waar het is opgericht in 1904. In de jaren 50 verhuisde het bedrijf naar Rotterdam waar het zich vestigde aan de Goudserijweg. Sinds 1972 zijn we gevestigd aan de Oude Binnenwweg in Rotterdam.

Vanuit onze sfeervolle winkel verwennen we onze klanten graag met de lekkerste, amabchtelijke, scharrelvlees specialiteiten en vers belegde broodjes. Maar ook als u iets te vieren heeft, thuis of op locatie, bent u bij ons aan het juiste adres.
Passie voor kwaliteit en smaakvolle producten heeft er voor gezorgd dat we weloverwogen keuzes maken in ons assortiment. Wij kiezen bewust voor scharrelvees afkomstig van dieren die vrij buiten kunnen lopen en waarbij dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. Vleeswaren, salades en maaltijden maken we zoveel mogelijk zelf op basis van ons mooie scharrelvees, met zo min mogelijk toevoeging van zout en kunstmatige toevoegingen.

Naast ons rund en kalfsvlees hebben wij sinds kort ook het  Bourgondisch Scharrelhoen in ons assortiment. Deze nederlandse buitenkip kenmerkt zich door een mooie volle smaak en een stevige structuur. Verder hebben we een uitgebreid assortiment varkensvlees van het Frans graanvarken (porc au grain), een mooi Frans scharrelvarken en het spaanse iberico varken dat zich kenmerkt door zijn ouderwets lekkere smaak. Lamsvlees hebben we in twee variaties. Het ene betrekken wij rechtstreeks van de boer in berkenwoude en het andere is afkomstig uit Nieuw Zeeland.

In onze worstmakerij maken we onder andere verse worstsoorten, ambachtelijke rookworst en diverse gerookte, gebraden of gegrilde vleeswaren.
De laatste jaren onderscheiden wij ons steeds meer in wild en gevogelte hetgeen we direct uit de jacht betrekken. Dus ook voor een mooi stukje wild kunt u bij ons terecht.

Heeft u iets te vieren en geen zin in om zelf de hele dag in de keuken te staan informeert u dan eens naar onze catering mogelijkheden. Van eenvoudige borrelhapjes tot uitgebreid koud/warm buffet of barbeque, wij verzorgen het graag voor u. Wij kunnen zelfs voor al het mogelijke materiaal en dranken zorgen.

Kortom, wilt u een lekker stukje vlees of iets bijzonders, dan bent u bij ons aan het goede adres, Biefstuk wordt voor u naar wens afgesneden en ook de rollade wordt voor u geknoopt, terwijl u wacht. Daarnaast zijn bijna alle (ouderwetse) specialiteiten bij ons voorradig. Ons team staat voor u klaar om u te adviseren

Wij begroeten u graag eens in onze winkel.

Winkelwagen