belegde broodjesspecialiteitenrecepten

Eendenborst met Zuurkool

Recept voor 2 personen: 15 gram boter, kleine ui gesnipperd, 50 gram katenspek in blokjes, 250 gram zuurkool ( uitgelekt), ¼ tl karwijzaad, ¾ eetl suiker, 100 ml sinaasappelsap, 1 grote eendeborst.

Boter verhitten in hapjespan en de ui 5 min zachtjes fruiten. Roor de spekreepjes erdoor en bak alles samen nog enkele minuten. Schep de zuurkool de suiker en karwijzaadjes dor het mengsel. Voor de sinaasappelsap toe en naar smaak peper. Leg de deksel op de pan en breng alles aan de kook.  Stoof de zuurkool zachtjes gaar in ca. 30 minuten. Af en toe omscheppen. Snijd intussen de vette kant van de eendenborst kruislings in. Bestrooi met zout en peper. Verhit een koekenpan zonder vet. Leg de eendenborst met de vettge kang in de pan en bak deze kant op middenhoog vuur in ca. 8 minuten goudbruin en krokant. Bak de andere kant nog 3 minuten. Leg de eenenborst op een plank en dek deze af met een stukje aluminium folie en laat ze 5 minuten rusten.
Verdeel de zuurkool over de borden, snijd de eendenborst in dunne plakjes en leg ze er tegen aan.

Kalfs Stoof met venkel en citroen

Zelf toevoegen: bloem om te bestuiven, 2 el olijfolie, teentje knoflook, evt 200 ml witte wijn.

100 ml bouillon maken, ui snipperen.Venkel in  parten snijden, kalsfslappen bestrooien met zout en peper, bestuiven met bloem.
Verhit olie in een braadpan en braad het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook 2 minuten.
Leg het vlees terug  in de pan en schenk de wijn, (indien u geen wijn gebruik water toevoegen) bouillon, citroen toe. Leg de venkel erbij en breng aan de kook.
Zorg ervoor dat het vlees niet droog kookt.Laat het vlees in ca. 75 min gaar sudderen. Strooi de peterseli erover en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met krielaardappeltjes

EET SMAKELIJK

Oude Binnenweg 123a    Rotterdam    010-4147943 slager