belegde broodjesspecialiteitenrecepten
rub
allergenen bij Slagerij Ooteman


in ons bedrijf werken wij met veel verschillende allergenen. sinds december 2014 hebben wij de verplichting hier zo duidelijk mogelijk in te zijn. Dit doen wij door de allergenen apart te vermelden op onze etiketten. Voor wat betreft de producten die u vers, dus niet voorverpakt, bij ons koopt geldt dat ons verkoop team u graag vertelt of een bepaalde stof wel of niet in het product zit. Heeft u bepaalde wensen met het oog op allergenen of een dieet, wij helpen u graag verder. Vaak is het mogelijk om een bepaald product speciaal voor u te maken zonder de stoffen waar u niet tegen kunt!

Allergenen en E-nummers

Binnen ons bedrijf proberen wij zo bewust mogelijk om te gaan met allergenen. Dit betekend dat we er naar streven om in onze producten zo min mogelijk gebruik te maken van allergenen en schadelijke E-nummers. Soms is het echter onmogelijk om bepaalde toevoegingen niet te gebruiken, denk hierbij aan het maken van droge worstsoorten wat niet mogelijk is zonder toevoeging van lactose. Ook zout is een stof die niet is weg te denken uit onze producten, niet alleen voor de smaak maar zeer zeker ook voor de houdbaarheid. Dit neemt niet weg dat wij inmiddels behoorlijk ver zijn met zoutreductie. Daar waar mogelijk gebruiken we niet meer dan 10 gram zout per kilo, wat zeer weinig is! Tevens gebruiken wij tegenwoordig in veel van onze producten enkelvoudige kruiden waardoor wij in staat zijn deze producten te produceren zonder kunstmatige toevoegingen.

voedingsadviseur vlees

Sinds december 2014 zijn wij gediplomeerd voedingsadviseur vlees. Dit houdt in dat u bij ons terecht kunt met al uw vragen betreft voedingsmiddelen in het algemeen en vlees in het bijzonder. Volgt u een dieet of verdraagt u bepaalde stoffen niet, of heeft u hier vragen over, wij helpen u graag verder.


Oude Binnenweg 123a    Rotterdam    010-4147943 slager