belegde broodjesspecialiteitenrecepten




porc au grain varken

De graanvarkens groeien op bij traditionele boeren. Deze boeren dienen zich te houden aan de reglementen van het Cahier des Charges en het Label Rouge keurmerk. De boeren laten de varkens lekker varken zijn. Ze kunnen in de wijde omgeving op hun gemak "rommelen". De biggetjes blijven bij de moeder als ze geboren zijn en zuigen uitsluitend bij de eigen moeder. De dieren groeien in alle rust op, krijgen geen preventiefe anibiotica, geen groeihormonen en eten tenministe 70% graangewassen en dat komt terug in de structuur en de smaak van het vlees. Bovendien worden bij de varkens de staarten niet afgeknipt. Naast het Label Rouge keurmerk heeft het Porc au grain vlees tevens, het europees gevestigde, IGP-keurmerk (Indication Géographique Protégée). Dit keurmerk garandeert dat de herkomst en slachting plaatsgevonden heeft in een specifiek genoemde geografische streek.

meer informatie: www.porcaugrain.nl


.

Oude Binnenweg 123a    Rotterdam    010-4147943 slager