BBQ

BBQ

BBQ-en is hip! Er is steeds meer aandacht voor thuis uit eten en culinair buiten genieten. De meeste mensen in nederland denken al snel aan braadworst, sate en hamburgers als we het over bbq-en hebben. De liefhebbers weten inmiddels wel beter en houden zich bezig met het langzaam garen van grote stukken vlees op een bbq met deksel en het grillen van mooie steaks. Voor beiden bieden wij een prachtig assortiment in onze slagerij.

Grillen

Bij grillen hebben we het over het, op hoog vuur, snel garen van dunne lapjes vlees, spiesen en burgers, op een rooster. Je hebt hierbij genoeg aan een eenvoudige open bbq. Binnen ons assortiment bieden wij een variëteit aan spiesen zoals saté, sjasliek en gamba spiesen. Maar ook een grote verzameling van steaks, zoals rib-eye, entrecote cote de boeuf en tomahawk steak vindt u in ons assortiment. Onder andere van dikbil rund, Wagyu of Hereford maar ook mooi Black Angus rund uit noord Amerika.

Bbq-en (low and slow)

Het echte bbq-en komt uit de VS en houdt in dat men grote stukken vlees, van minder courante delen, langzaam gaard op lage temperaturen. Hiervoor hen je een bbq met deksel nodig en maak je gebruik van de zogenaamde indirecte garingsmethode waarbij het vlees niet direct boven het vuur ligt. Wij hebben ons gespecialiseerd in de speciale snitten die men nodig heeft voor deze manier van bbq-en en hebben zodoende een heel scala aan mooie stukken vlees in voorraad voor het low and slow garen. Denk hierbij aan varkens schouder of procureur voor de pulled porc, beef brisket, short ribs, etc. Wij adviseren u graag bij het maken van de keuze voor het juiste stuk vlees.

Roken

Hiervoor maakt men gebruik van een rookoven of gesloten bbq. Dit is met name een geschikte methode voor het bereiden van hammen, kipfilet en andere mooi stukken vlees maar probeer ook gerust eens een lamsbout of heerlijk sappige spare-ribs. U zult versteld staan van het resultaat en de verrassende smaak. Natuurlijk kunnen wij voor u het perfecte stuk vlees reserveren en, indien u tijdig besteld, zon nodig vast marineren of pekelen.

Bbq feest

Bent u van plan een bbq feest te organiseren, dan bent u bij ons aan het juiste adres voor de lekkerste bbq specialiteiten en salades. Of u het graag eenvoudig houdt of juist heel uitgebreid alles is mogelijk en wij adviseren u graag over de mogelijkheden in onze winkel, per telefoon of mail en maken graag een vrijblijvende offerte. Natuurlijk hebben wij diverse bbq’s die wij u gratis ter beschikking stellen als u uw vlees bij ons besteld. Heeft u geen zin of tijd om het feest zelf te organiseren dan kunnen wij de complete organisatie uit handen nemen. Ook hiervoor geldt dat alles mogelijk is. Niet alleen het vlees en de bijgerechten, maar ook drank, tafels, stoelen, tenten, borden, bestek en glaswerk. Ook bieden wij u de mogelijkheid om het vlees door ons te laten bereiden zodat u zeker weet dat uw bbq feest perfect verloopt. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Bbq hardware

Naast de beste vlees specialiteiten bieden wij ook een mooi assortiment aan bbq hardware waaronder de speciale Flamy kokos briketten die garant staan voor urenlang bbq plezier zonder rook en stank en ook nog eens ecologisch verantwoord geproduceerd worden. Tevens zijn wij dealer van SR (Steven Raichlen), een speciale lijn van bbq gereedschap en kookboeken, ontwikkeld door meervoudig wereld kampioen Steven Raichlen, en Monolith, een topkwaliteit keramische bbq van Duitse makelij. Zeer onderscheidend zijn de American Stockyard bbq sauzen en rubs, een bijzonder smaakvolle lijn van typisch Amerikaanse sauzen en rubs, welke speciaal uit de VS geïmporteerd worden en naast glutenvrij ook vrij zijn van de meest voorkomende allergenen.

Workshop

Mocht u meer willen weten van de fijne kneepjes van het bbq-en of gewoon een gezellige middag willen hebben met familie, vrienden of medewerkers dan bieden wij een bbq workshop die volledig aan uw wensen of budget kan worden aangepast. In deze workshop laten wij u kennis maken met de verschillende bbq technieken en bereidt u zelf een complete maaltijd op de bbq. Dit kan bij u thuis of op het bedrijf maar ook op locatie. Informeer gerust naar de mogelijkheden in de winkel via mail of telefoon. Wij doen u graag een passend voorstel.

Winkelwagen